Frupeco |
Missie

Fruit for the people

Ondernemen met respect voor de natuur, daar geloven we in.
Dagelijks proberen we de consumptie van vers fruit te stimuleren en toegankelijk te maken voor iedereen, met positieve impact op mens
én natuur als ultieme beloning.

Food for
thought

1. Easy

Fruit toegankelijker maken voor iedereen: daar streven we als producent van versneden fruit elke dag naar. Dankzij ons ruim assortiment aan hapklaar versneden fruit en fruitsalades maken we het leven van de consument gemakkelijker.

2. Healthy

Eet jij regelmatig fruit? Slim! Zo sleep je bergen nuttige voedingsstoffen binnen. Fruit is goed voor je gezondheid en drukt het risico op chronische ziekten. Nog niet overtuigd? Ontdek ons ruim assortiment aan fruitsalades in je vertrouwde supermarkt en ontdek hoe lekker fruit kan zijn.

3. Sustainable

Gezien de wereldwijde ecologische uitdagingen is het zorgen voor een betere toekomst onze missie. Ondernemen met respect voor de natuur, daar geloven we bij Frupeco in. Dagelijks zetten we kleine stappen in de goede richting om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarnaast zetten we ons in om gezonde en evenwichtige voeding aan te bieden als alternatief voor de voorverpakte en vaak ongezonde koekjes.

Met respect voor
de natuur

Duurzaamheid staat centraal, in alles wat we doen

Waar mogelijk kopen we seizoensgebonden en lokaal in. Daarnaast beschikken we over +20 hectare fruitboomgaarden, een natuurlijk waterzuiverings- systeem en zonnepanelen die ons voorzien in een groot deel van onze elektriciteitsbehoefte. Ook voor onze verpakkingen gebruiken we voornamelijk Repet.
Dit alles past in ons streven om het voortouw te nemen in een circulaire economie en duurzaam ondernemen.

Dankzij de +20 hectare fruitboomgaarden rond het productiebedrijf telen we al meer dan 60 jaar onze eigen appelen en peren die we zelf verwerken tot hapklare en verse fruitsalades, versneden appelproducten en appelmoes.

Ons afvalwater zuiveren we via het rietveld op de site. Het water dat we gebruiken voor het wassen van het fruit en het reinigen van de fabriek wordt dankzij het riet gezuiverd. Dit gezuiverd water wordt vervolgens opgeslagen en hergebruikt voor de irrigatie van onze fruitboomgaarden.

Daarnaast beschikken we over eigen zonnepanelen en een intern warmte recuperatienet. Zo maken we gebruik van de geproduceerde warmte van de koelinstallaties om ons kantoorgebouw op te warmen.

Ook ons afval gaat niet zomaar de vuilbak in.  Zo worden de appelschilresten door middel van een rasp omgezet tot appelpuree die vervolgens gepasteuriseerd en hergebruikt wordt in de appelmoes.
De fruitschilresten worden dagelijks opgevangen en opgehaald voor de aanmaak van Bio-gas.

Stevige Roots
voor gezonde groei

1960
Oprichting Fruitgaard & Fruithoeve Lammertyn
1996
Oprichting Frupeco; schillen en verwerken van appels en peren
2001
Uitbreiding productiesite (+1500m²) + IFS certificaat
2004
Oprichting Snacky Fruit: productie verse fruitsalades
2007
Snacking: opstart flowpack zakjes
2018
Verdere uitbreiding van de productiesite (+2500m²)
2019
BIO certificaat
2020
Verdere automatisatie van de productielijnen

Frupeco vandaag

  • 5.500 m2 productiesite

  • 10.000 ton afgewerkt product per jaar

  • 70 medewerkers

  • Klanten in de retailsector, foodservice, industrie en cash & carry

  • Actief in België, Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Zwitserland